Sosyal Medya

Güncel

ABD savaş uçakları Litvanya’da

ABD, dünyanın en gelişmiş savaş uçağı olarak bilinen F-22 Raptor uçağını Litvanya'ya gönderdi.



ABD,  NATO tatbikatları çerçevesinde Litvanya'ya iki F-22 Raptor tipi savaÅŸ uçağı gönderdi. Litvanya CumhurbaÅŸkanı Dalia Grybauskaite, ülkesine ABD'nin F-22 Raptor savaÅŸ uçağı göndermesine iliÅŸkin, "ABD, hızlı ve verimli ÅŸekilde yeteneÄŸini gösterdi. Bu, NATO’nun her zaman hazır ve her türlü tehdidi püskürtmek için güçlü bir sinyaldir." dedi.

ABD’nin Litvanya'ya iki "F-22 Raptor” tipi savaÅŸ uçağı göndermesine iliÅŸkin düzenlenen törene, Litvanya CumhurbaÅŸkanı Grybauskaite, ABD’nin Vilnius Büyükelçisi Deborah Mac Carthy ile askeri yetkililer katıldı.

Litvanya’nın hava sahasının savunması için en modern savaÅŸ uçaklarından geldiÄŸini vurgulayan Grybauskaite, "ABD, hızlı ve verimli ÅŸekilde yeteneÄŸini gösterdi. Bu, NATO’nun her zaman hazır ve her türlü tehdidi püskürtmek için güçlü bir sinyaldir." ifadesini kullandı.

Ukrayna’da Rusya’nın agresif tutumunu örnek gösteren Grybauskaite, Rusya silahlı kuvvetlerinin, Litvanya sınırları etrafındaki saldırgan eylemlerinin ülkesi için tehdit oluÅŸturduÄŸuna dikkati çekti. Grybauskaite, “Litvanya’ya ulaÅŸan savaÅŸ uçakları, herhangi bir ülkeye yönelik deÄŸildir. Ne olursa olsun artık birileri buraya burnunu sokmasın” diye konuÅŸtu.

F-22 Raptor, dünyanın en gelişmiş ve en pahalı savaş uçakları arasında yer alıyor. NATO tatbikatları çerçevesinde ABD'nin bölgeye savaş uçağı göndermesi, Rusya'nın Doğu Avrupa ve Karadeniz'deki askeri varlığına karşı önlem olarak değerlendiriliyor.

Litvanya, Letonya ve Estonya’nın hava sahasını sık sık ihlal eden Rus savaÅŸ uçakları, geçen haftalarda Baltık Denizi’ndeki ABD savaÅŸ gemisini alçak uçuÅŸ yaparak taciz etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.